Nuttige Tips

De oude hond of kat

Vanaf een zekere leeftijd is het belangrijk dat de gezondheidstoestand van uw huisdier vollediger, stipter en grondiger wordt gecontroleerd. Wij nemen deze taak graag op ons. Vanaf de leeftijd van 8 jaar, nemen de gezondheidsrisico’s gebonden aan de ouderdom immers sterk toe bij hond en kat.
Een jaarlijkse grondige medische check-up wordt dan ook sterk aangeraden voor onze oudere honden en katten om eventuele onrustwekkende symptomen vroegtijdig te kunnen opsporen.

Electronische identificatie

Je huisdier heeft een Europees Paspoort nodig als het buiten België meereist. Zo’n paspoort kan in onze praktijk worden gemaakt nadat een electronische chip is aangeplant. Identificatie van de hond is trouwens sowieso verplicht, zowel in België als in het buitenland. En voor katten idem als ze geboren zijn na september 2014.

Tandsteen verwijderen

Ook uw hond/kat ontsnapt niet aan de vorming van tandplak op de tanden, die plak kan snel mineraliseren en ontwikkelen tot tandsteen. Deze slechte mondhygiëne gaat gepaard met een slecht ruikende adem, bloedend tandvlees,…en uiteindelijk verlies van tanden. Dit proces is soms onomkeerbaar. Vroege diagnose en behandeling is dan ook aangeraden.
Tandsteen kan makkelijk vastgesteld worden maar kan ook vermeden worden, wij leggen jullie graag uit hoe dit kan aan de hand van enkele eenvoudige tips. En indien er zich toch reeds tandsteen heeft gevormd, kunnen wij dit verwijderen. Dit is belangrijk voor uw eigen gezondheid aangezien slechte mondhygiëne van uw huisdier voor ieder gezinslid een zeker gevaar inhoudt.

Ons praktijk adres

Brusselsesteenweg 531 • 3090 OVERIJSE (Jezus-Eik) • tel 02 657.01.00 • Bank BE14 4378 1274 8183
info@dierenartsoverijse.be